Det er nemt at leve mere bæredygtigt

Det er nemt at leve mere bæredygtigt

Mange tror, at det er svært at leve bæredygtigt, og det er derfor, at de vælger ikke at spise mere grønt. Dog er denne antagelse helt forkert. Det kræver nemlig ikke særlig meget af dig som person at gøre en stor indsats for miljøet. Det eneste, du skal gøre, er at omlægge et par enkelte vaner. Ønsker du at vide mere om, hvilke vaner der er tale om, kan du læse med i denne artikel. Her finder du nemlig et par gode tips og tricks til, hvordan du nemt og enkelt kan leve mere bæredygtigt.

Formindsk dit madspild

Første skridt på vej mod at blive mere bæredygtig er at formindske dit madspild. Den bedste måde, hvorpå du kan gøre dette, er ved kun at købe de ting ind, som du ved, at du får spist i løbet af ugen, og at sørge for at lave mad ud af de rester, som du har liggende i køleskabet. Udover at formindske dit madspild, bør du også formindske dit forbrug af emballage. Det kan du blandt andet gøre ved at tage på frugt- og grøntmarkeder, hvor der ikke er emballage omkring fødevarerne, og ved at benytte de emballagefri butikker. Når du fryser ting ned, er det også bedre, at du bruger genanvendelige bøtter i stedet for frostposer.

Tag kortere bade

En anden ting, du kan gøre i kampen for at leve mere bæredygtigt, er at tage kortere bade. Alt for mange af os danskere nyder at stå under bruseren i længere tid, end det er nødvendigt, blot fordi vi finder det behageligt. I virkeligheden behøver du ikke at stå under bruseren i mere end fem minutter for at blive ren. For at blive bedre til at tage kortere bade, kan du med fordel sætte en timer til.

Doner dine penge

Sidst, men ikke mindst anbefaler vi dig, at du månedligt vælger at donere penge til en organisation, der gør noget godt for miljøet. Der findes mange forskellige organisationer, og det er derfor muligt at finde en, som lever op til dine standarder. Vælger du at støtte Verdens Skove, hjælper du hver gang med at redde et stykke regnskov. Det betyder, at jo mere du støtter, jo mere regnskov vil der blive beskyttet.

Comments are closed.